5 gode grunner til å starte med videomarkedsføring umiddelbart.

Hvorfor starte med videomarkedsføring

Det er mange grunner til å starte med videomarkedsføring i 2017. Faktum er at i løpet av noen få år har det digitale landskapet endret seg fullstendig og vi konsumerer video som aldri før. For 10 år siden var vi avhengige av en laptop eller stasjonær PC når vi skulle søke online. I dag bruker vi i større grad smarttelefonen eller pad'en når vi skal konsumere innhold på nettet. Disse kanalene er som skreddersydd for video. I tillegg har det blitt billigere enn noen gang å være digital, og vi kan i praksis søke etter og konsumere innhold hvor som helst, når som helst og fra hvilken som helst enhet.

Dette har gjort at content marketing, eller innholdsmarkedsføring som vi liker å kalle det, har endret seg i takt med hvordan forbrukeren foretar sine innkjøp. For å lykkes må vi som markedsførere og selgere tilpasse oss hvordan folk flest søker på nettet og skaffer seg informasjon. Innkjøperne sitter på all makt og har tilgang til all verdens informasjon kun et par museklikk unna. De ønsker kun å snakke med en selger, hvis det tilfører merverdi utover det de allerede vet fra før.

For å holde tritt med utviklingen kan det derfor være smart å ta i bruk visuelle virkemidler som videomarkedsføring. Det handler om å nå frem med relevant budskap med verdiøkende innhold gjennom kundereisen. 

Litt statistikk om videomarkedsføring først.

Hvis du ikke er overbevist om at videomarkedsføring er lønnsomt, følger noen tall her fra blant annet HubSpot og Youtube, som viser hvor populært video har blitt i løpet av de siste årene.

  • Video står for over 70% av all online trafikk når vi skriver 2017
  • Man regner med at video vil dekke så mye som 90% av all webtrafikk i 2019
  • Over 55% av oss ser video online hver eneste dag
  • Over 500 millioner brukere ser video på Facebook hver eneste dag 
  • Video i nyhetsbrev / epost markedsføring kan øke CTA (click trough rates) med 200 - 300%
  • Video på dedikerte landingssider kan øke konverteringsraten med så mye som 80%
  • 90 % av kunder hevder det er lettere å ta en kjøps-beslutning etter å ha sett en produkt video
  • Vekstraten for hvor mye vi ser på video øker med 100% i året skal vi tro Youtube

Og vi kan gjøre listen enda lengre. Poenget er at brukerne elsker video, enkelt og greit.

Starte med videomarkedsføring - statistikk

5 gode grunner til å starte med videomarkedsføring i 2017:

Video er altså en av de formene for online markedsføring som ser ut til å ta brukerne med storm, noe vi som markedsførere bør ta inn over oss her og nå. Her er mine 5 grunner til hvorfor:

1) Vi husker innholdet i en video

I følge HubSpot husker over 80 % av oss innholdet en måned etter å ha sett en video. Det er imponerende. En av de aller største styrkene til video-formatet er at det er visuelt, noe som gjør at vi husker innhold langt bedre en vanlig tekstbasert informasjon. Og når brukerne husker innholdet, så har de også lettere for å huske din bedrift. De knytter videoen og informasjonen til din merkevare. Det er god markedsføring. Vi vil jo gjerne at kundene husker oss, når de står overfor en konkret kjøps-beslutning. En annen god ting, er at brukere tenderer mot å dele en video de liker og setter pris på langt oftere enn annet innhold.

2) Video er bra for søkemotoroptimalisering - SEO

Video på dine websider, blogg-innlegg eller landingssider gjør at du rangerer høyere i Google søk. Google elsker med andre ord video. Kanskje ikke så rart, Google eier jo faktisk Youtube. Søkeresultater på Google (SERP) med video, får mange klikk, fordi vi foretrekker å se og lære nye ting med video. Likeledes ser vi at video øker konverteringsraten. HubSpot rapporterer at så mye som 39% av reelle beslutningstagere tar kontakt med en selger etter å ha sett en produktvideo relatert til en konkret bedrift.

Vil du vite mer om søkemotoroptimalisering kan du lese mer her >>

Lær mer om konverteringsoptimalisering her >>

3) Video fungerer bra på alle enheter

En av de store trendene de siste årene er responsivt design. Vi konsumerer innhold på alt fra laptop og stasjonære pc'er til tabs og smart-telefoner. Vi har med oss internett i lomma (og på nattbordet..) døgnet rundt. Video er som skreddersydd for dette, og tilpasser seg alle formater og browsere automatisk. Derfor er det utrolig viktig at du sørger for at websider og innhold er laget med responsivt design, hvis ikke vil du miste mange potensielle kunder på veien.

Har du sjekket hvordan dine websider ser ut på mobilen? Eller iPad'en? Hvis ikke bør du gjøre dette straks. Mange for seg en overraskelse når de forstår at sidene ikke er optimalisert for mobile enheter. Da blir du i så fall straffet hardt av blant andre Google...og ikke minst kundene. 

Les mer om Google mobile first her >>

4) Videomarkedsføring er bra for å styrke merkevare-bevisstheten

Video er en glimrende mulighet til å bygge merkevare. Når du bruker video i din digitale strategi, har du en unik mulighet til å vise deg frem fra din beste side, hvem du er og hva din bedrift faktisk står for. Virksomheten din får et ansikt utad som det er lett å relatere seg til. Bruk video til å fremme verdier, design og merkevare som tiltrekker dine personas, det vil si de du ønsker å selge dine tjenester og produkter til.

Last ned vår guide om buyer personas her >>

5) Video går ofte viralt

Man estimerer at så mye som 92 % av alle som ser video på nettet deler dem med andre kjente. Dette er et stort tall og høres veldig mye ut, men selv om tallet skulle vise seg å være mindre, er det likevel imponerende og overgår alle andre former for innhold uten sammenligning. Så klarer du å lage en interessant video som blir sett av mange kan den fort gå viralt og spre seg som ild i tørt gress. Simply Measured hevder at videoer blir delt 1200 % mer enn tekstbasert innhold. Det sier vel egentlig det meste.

Konklusjon

Hvis du tar innholdsmarkedsføring seriøst, er video et av de kraftigste virkemidlene du kan ta i bruk i dag. Det er på ingen måte en erstatning for tekstbasert innhold, men all forskning og statistikk viser at visuelle uttrykk som video har stor påvirkningskraft. Med video kan du virkelig vise frem hva du står for og sette ditt personlige preg på budskapet. Og video engasjerer, noe som gir seg utslag i flere leads og nye kunder. Og det er jo det vi ønsker oss:)

Lyst til å lese mer? Les gjerne vår guide og alt om videomarkedsføring her >>

 

Last ned gratis e-bok

Legg igjen en kommentar