Hvorfor du skal velge Wordpress som publiseringsløsning?


Wordpress_CMS.jpg

Wordpress har utviklet seg til å bli den mest populære publiseringsløsningen på markedet i dag. Over 60 millioner nettsider benyetter seg av Wordpress verden over. Selskaper som CNN, Techcrunch, Mashable, ebay, Sony, UPS, The New York Times, og stjerner som Jay-Z og Katy Perry benytter seg av Wordpress. Det står det respekt av. Og det er ikke helt uten grunn.

Det er imidlertid mye å tenke på for å lykkes med Wordpress og din online tilstedeværelse. Det faktum at Wordpress er gratis og kan lastes ned og installeres i løpet av minutter senker terskelen for å sette i gang. Hvis du er seriøs og ønsker å bygge en sikker og trygg nettside som representerer deg og virksomheten din på en skikkelig måte, må du regne med å investere både tid og penger for å få et godt resultat. 

I denne artikkelen forteller vi deg enkelt og greit hvorfor du skal velge Wordpress som publiseringsløsning.


 Wordpress er ikke lenger kun en plattform for bloggere, men har utviklet seg til å bli et komplett publiseringsverktøy (CMS - Content Management System), som kan benyttes til å bygge profesjonelle websider for de aller fleste behov. Det er enkelt å komme opp med tonnevis av årsaker til hvorfor du skal benytte Wordpress. Her tar vi opp noen av dem.

Enkelt å komme i gang og enkelt å bruke:

Du kan enkelt installere Wordpress selv. Mange webhoteller (web hosts), tilbyr "One Qlick" installasjon, som gjør at du kan komme opp i løpet av noen minutter. Hvis du ønsker å installere Wordpress manuellt kan du også gjøre det. Du finner en rekke videoer på nettet som forklarer hvordan du installerer Wordpress og som forklarer hvordan du kommer i gang. Du kan se video her, "the famous five minute install" (engelsk), eller lese en detaljert instruksjon her.

Hvis du ikke ønsker å bruke tid på å sette opp Wordpress selv er det hjelp å få. Wordpress miljøet er stort og mange har spesialisert seg på å hjelpe kunder med selve oppsettet og driften av sidene. Vi anbefaler egentlig på det varmeste å sette ut oppsett og drift av websidene, da dere mest sannynlig vil spare både tid, penger og ikke minst bekymringer i fremtiden. Dette gjelder all webutvikling og Wordpress er intet unntak i så måte. Dette handler om sikkerhet, oppdateringer og ikke minst gode back-up rutiner. Se ellers fallgruver lenger ned.

Temaer og plugins for optimal funksjonalitet:

De fleste som bruker Wordpress er hverken designere eller webprogrammerere, og har liten eller ingen erfaring med å utvikle websider. Det finnes et tema for nesten et hvert behov. Det finnes tusenvis av temaer du kan velge mellom, både gratis og premium. Det kan være utfordrende å manøvrere og finne akkurat det temaet du trenger, så her er det viktig å trå varsomt. Tenk over hva du ønsker å oppnå med dine websider og gjør research på forhånd før du hopper på det første og det beste.

Sørg for at du velger et tema som oppdateres kontinuerlig. Dette er veldig viktig. Velg en annerkjent leverandør, så er du sikker på at temaet alltid er oppdatert i forhold til seneste Wordpress installasjon og andre plugins du har annstallert. Da har du også tilgang til support om noe uventet skulle dukke opp. 

Det samme gjelder for plugins (utvidelser). Det finnes tusenvis av plugins der ute som tilfører dine websider funksjonalitet og uante muligheter. Av og til kan det være smart å velge temaer og plugins som er skreddersydd for hverandre. Hvis du er ute etter å starte en nettbutikk, kan Woothemes være et bra utgangspunkt. Woothemes står bak Woocommerce, som er en fullservice e-handelsløsning og plugin for Wordpress. Woothemes står bak en rekke plugins som integrerer sømløst med Woocommerce. 

Jetpack og Buddypress er kun to populære plugins av totalt over 45 000. Så det er mye å velge mellom:

Wordpress_Plugin_Directory.jpg

Er du ute etter å tilby e-lærings kurs eller starte en medlemsklubb finnes det tilsvarende premium løsninger som hjelper deg med både temaer og plugins som er skreddersydd for akkurat ditt behov. 

Problemfri installering:

Når du har bestemt deg for hvilke plugins eller utvidelser du ønsker å benytte på dine websider er det tilsvarende enkelt å installere disse. Du kan søke opp og legge til plugins fra wordpress.org direkte i Wordpress dashbord eller du kan laste ned plugins fra leverandørenes egne websider. Du må da unzippe disse og laste opp via Wordpress dashbord eller laste de opp via en FTP klient, som eksempelvis Filezilla. 

Publisere innhold er superenkelt:

Du kan enkelt publisere innhold selv, enten det er snakk om statiske sider eller blogginnhold. Hvis du følger inbound marketing metoden og tar innholdsmarkedsføring seriøst, vil blogging være en viktig del av din totale digitale tilstedeværelse. Wordpress startet som en plattform for bloggere og er naturlig nok den perfekte plattformen for å publisere innhold på løpende bånd. 

Med Wordpress er du din egen forlagssjef. Dette gir deg full kontroll over eget innhold. 

Wordpress er SEO-vennlig:

For å bli synlig på web er søkemotoroptimalisering helt essensielt. Digital markedsføring og inbound marketing handler som sagt om å tiltrekke flere besøkende til ditt webområde og konvertere disse til leads og kunder. Da må du skrive innhold av høy kvalitet og rangere høyt i Google, slik at potensielle kunder finner deg og din virksomhet. Her er bloggen et viktig verktøy, ref avsnittet over. Det hjelper imidlertid lite å blogge hvis ingen finner bloggen og innleggene dine. 

Wordpress er optimalisert for SEO og du kan benytte en plugin som Wordpress SEO plugin av Yoast. Det tar litt tid å sette seg inn i hva du må tenke på for å tilfredsstile "best practices" innenfor søkemotoroptimalisering. SEO er et fag, men når du først forstår grunnprinsippene, og Yoast (eller en annen SEO plugin) er riktig konfigurert, er det enkelt å skrive innhold som etter hvert vil rangere høyt hos Google.

Wordpress lar deg fokusere på det som er viktig; å skrive innhold av høy kvalitet. Da er det godt å vite at Wordpress er den perfekte plattformen for søkemotoroptimalisering. Sørg for at dine sider får grønt lys!

SEO_-_Yoast.jpg

 

Wordpress håndterer medier som video, lyd og bilder sømløst:

Wordpress har gjort det enkelt å publisere lyd og videoer eller sette inn bilder hvor det måtte være. Wordpress aksepterer formater som blant annet Youtube og Vimeo, noe som betyr at det bare er å lime inn URL'er der du ønsker at de skal være. 

Video og visuelle medier kommer for fullt, og websider og landingssider med videoer innebygget konverterer vesentlig bedre enn andre sider. Vi liker rett og slett levende bilder, noe Wordpress selvfølgelig har tatt hensyn til.

Mobilvennlige websider:

Alle websider må være mobilvennlige i dag. Dette er en selvfølge når du bruker Wordpress som CMS, da alle seriøse leverandører av temaer og plugins tar høyde for dette. Mobilvennlige sider er også veldig viktig for å rangere høyt hos Google, så responsive websider er et ufravikelig krav. 

Du kan lese mer om mobilvennlige sider for nettstedet ditt her

Sikkerhet i høysetet:

Wordpress er bygget med sikkerhet i tankene. Det er mange meninger om sikkehet og websider, og Wordpress har definitivt vært utsatt for angrep fra hackere opp gjennom historien. Ingen tvil om det. Poenget er at du må ta dine forhåndsregler og innarbeide gode rutiner, så vil du minimere risikoen for å bli utsatt for angrep. Wordpress på sin side oppdaterer programvare kontinuerlig for å unngå angrep utenfra. Fra og med versjon 3.7 har Wordpress dessuten en automatisk funksjon for oppdatering av sin software. 

Hva med Inbound marketing med Wordpress som plattform?

Jeg har tidligere skrevet om hvordan komme i gang med inbound marketing for gründere og småbedrifter. Her kommer det blant annet frem at Wordpress kan være en fantastisk utgangspunkt for å bygge en plattform for Inbound marketing metoden i kombinasjon med andre verktøy. Vi har allerede nevnt blogging. "Content is king" og Wordpress er jo nettopp bygd for dette.

De aller fleste verktøy og software som betyr noe i dag ønsker å integrere med Wordpress. Dette er etter min mening en av de aller største fordelene med Wordpress. Hver gang du finner en løsning eller programvare som interesserer deg, kan du være rimelig sikker på at de har prioritert og laget en plugin for Wordpress. Derfor kan du håndplukke software og løsninger for å bygge en helhetlig inbound marketing og salg metodikk. 

Hvis du eksempelvis ønsker å bruke landingssider i dine kampanjer (noe som abefales på det sterkeste), så vil en løsning som Unbounce publisere landingssider som undersider, som www.dittdomene.no/landingsside på domenet ditt. 


Wordpress blir bare bedre og bedre

Wordpress består av de aller beste utviklerne og øker i popularitet. Wordpress er åpen kildekode, noe som betyr at alle kan bidre til å gjøre Wordpress enda bedre. Hvis du er i tvil er det bare å navigere rundt på nettet og titte på kildekoden til en rekke populære nettsteder eller sider du liker fra før. Da forstår du raskt hvilke muligheter Wordpress gir. Du kan bygge hva du vil med Wordpress. Hvis du noen gang har vært i tvil er det bare å ta skrittet fullt ut. Du kommer ikke til å angre. 


 New Call-to-action

Legg igjen en kommentar