Hvorfor video bør være en del av din inbound marketing strategi

video og inbound marketing strategi.jpg

Videomarkedsføring brer stadig om seg, og det er mange grunner til hvorfor video bør være en del av din inbound marketing strategi i 2018. Dine potensielle kunder omfavner visuelle medier som aldri før. Samtidig har det aldri vært enklere å komme i gang med videomarkedsføring. Video er rett og slett god content marketing.

Tidligere var videoproduksjon forbeholdt bedrifter med mye penger på bok. I dag er det mulig for absolutt alle å bruke videoformatet til å markedsføre seg selv, bedriften, produktene og tjenestene sine. Her gir vi deg noen gode grunner til hvorfor du også bør vurdere videomarkedsføring fremover.

75% + av toppledere ser jobbrelaterte videoer hver uke

Dette alene er god nok grunn til å finne frem videokameraet. Dine potensiell kunder bruker mange timer hver uke til å se og konsumere video, for å lære mer og holde seg oppdatert om jobbrelatert innhold.

Du må finne ut hva slags innhold og videoformat dine personas og potensielle kunder finner interessant og resonnerer best på. Det kan være videoer som beskriver bedriftens kultur, forklaringvideoer, referansevideoer, opplærings-videoer eller intervjuer med tankeledere i din bransje. Uansett må du bruke denne informasjonen til din fordel. Jo mer du vet om dine personas jo bedre skodd er du til å produsere innhold som kundene dine vil ha.

Video bidrar til å konvertere flere leads med marketing automation og leads nurturing

Bedrifter som bruker marketing automation til å bearbeide prospekter gjennom kjøpsreisen opplever en økning i kvalifiserte leads på over 450%. Vi vet at 60 - 90 % av kjøpsreisen er unnagjort før du oppnår direkte kontakt med et prospekt. Derfor er det viktig å bearbeide disse med relevant innhold frem til de blir salgskvalifiserte leads og betalende kunder.

Video er et kraftig verktøy og kan være en viktig driver for å skaffe flere leads. Ved å målrette hvem som ser videoene kan du tilby relevant innhold på rett sted og til rett tid. De som ser hele videoen er eksempelvis mer kjøpsklare en de som ser bare halve videoen. Legg inn en call-to-action i slutten av videoen med tilbud om å laste ned en demo eller tilbud om en konsultasjon. Dette er innholdstilbud for de som befinner seg i avslutningsfasen av en kjøpsprosess. Og det fungerer!

95% av B2B innkjøpere foretrekker kortere innholdsformater

Tid er en definitivt en knapp ressurs i dag. Vi må hele tiden prioritere hva vi bruker tiden på. Å sette av 15 - 20 minutter til å lese et blogginnlegg kan være krevende nok. Likevel tørster vi etter informasjon hele tiden. Video er uten sammenligning det kraftigste mediet vi har i så måte. De aller fleste videoene er under 5 minutter, inkludert typiske opplærings-videoer, noe som borger for at flere bør ta i bruke video i sin markedsføring i 2018.

Det er utrolig viktig å holde videoene så korte som mulig. Wistia hevder blant annet at allerede etter 30 sekunder så er det en betydelig andel som faller i fra og dropper ut. Du må derfor bruke de første sekundene av videoen til å fange oppmerksomheten og engasjere publikum.

Visuelle medier står for 93% av all kommunikasjon

Dette betyr at du bygger tettere relasjon med ditt publikum når de ser video versus om de bare leser ren tekst. Hjernen din prosesserer visuelle inntrykk annerledes en tekstbasert innhold, enkelt og greit. Og ha en "Om oss"- video på din hjemmeside er en glimrende måte å få frem bedriftens kultur og skape en følelse av hva dere står for og hvilke verdier selskapet verdsetter. Dette kan også fungere svært godt i rekruttering av nye medarbeidere.

Les mer om hvordan bruke inbound marketing til rekruttering av nye medarbeidere her >>

Produktvideoer øker sannsynligheten for et kjøp med 20 - 25%

Potensielle kunder som ser en produkt video kjøper mer, raskere og oftere. Video er med på å redusere tiden det tar å konvertere besøkende til leads, og leads til kunder. Kjøps-syklusen går dermed ned.

Video er med på å bygge merkevare og bidrar til å bygge tettere bånd til publikum. Det vil si dine potensielle kunder. Det er definitivt med på å hjelpe de som befinner seg i beslutningsfasen, til å ta et endelig valg av leverandør. Og da vil du jo at de skal velge ditt firma.

Med video kan du faktisk lære en hel del om dine prospekter og leads. Hvordan spør du? Vel, det sier seg selv at de som kun ser 10 sekunder av en video antageligvis ikke er kjøpsklare riktig ennå. Disse trenger sannsynligvis mer informasjon og må bearbeides videre frem til å ta en beslutning. Du må bygge tettere relasjoner med disse, før de føler seg ordentlig trygge på at ditt selskap er rett valg.

Et lite tips. I Effekt Digital bruker vi Wistia som platform for videomarkedsføring. Da har du muligheten til å måle engasjement og  brukeratferd på alle dine videoer:

Wistia stats heatmap.png

Du kan bruke denne informasjonen og legge opp egne workflows, hvor du mater dine potensielle kunder med relevant informasjon litt etter litt.

Hvis noen ser hele videoen er de kjøpsklare, og det kan være smart å involvere salgsavdelingen, foreslå en demo eller en gratis konsultasjon for videre oppfølging. Det fine med marketing automation, er at du har et system som jobber på autopilot for deg 24/7.

Du kan lese mer om hvordan generere og bearbeide leads med marketing automation her >>

Video står for over 70% av all internett trafikk

Dette taler for seg. Hvis du ikke bruker video i din forretningsvirksomhet går du glipp av salgsmuligheter og du havner bak dine konkurrenter. Folk vil se video. Dine potensielle kunder foretrekker video, de elsker det. Det handler om å gi kundene dine det de vil ha. Video har blitt et av de kraftigste verktøyene du har som markedsfører i dagens visuelle tidsalder. Det er med på å øke engasjement, bygge troverdighet og etablere din bedrift som en autoritet og tankeleder i din bransje.

66% av oppdateringer i sosiale medier kommer fra visuelt innhold

La oss for all del ikke glemme sosiale medier. Med en gang du inkluderer video i et innlegg i sosiale medier, øker antall likes, delinger og retweets markant.

Tenk selv. Hva skal til for å skille seg ut fra den enorme mengden av innhold som distribueres på nettet. Vi bombarderes med informasjon og støy hele tiden, og vi bruker bare et par sekunder på å bestemme oss om vi klikker og lar oss overbevise. Bilder og video er derfor ekstremt viktig for å bli sett. For å i det hele tatt bli vurdert som interessant innhold.

Mange legger ned utrolig bye jobb i å produsere godt innhold uten å bli sett. Da blir det fort sløsing med ressurser. Bruke derfor de verktøyene du har til å bli sett og hørt.

Er du klar for å ta i bruk video? All erfaring viser at de som aktivt tar i bruk video ser en betydelig økning i ROMI, eller hva du faktisk får igjen på dine markedsinvesteringer. 

Hvis du vil vite mer om hvem du henvender deg til og hvordan utarbeide personas for din bedrift, last ned e-boken nedenfor.

E-bok Buyer Persona

Legg igjen en kommentar